Emotioneel Evenwicht

 

Er zijn momenten in je leven waarop je zomaar boos of verdrietig wordt. Je vraagt jezelf af waarom je deze emoties keer op keer ervaart. Soms heb je zelfs het gevoel dat de emoties niet van jou zijn. Het komt ook veel voor dat je een patroon hebt dat zich iedere keer herhaalt. Vaak heb je dan al van alles geprobeerd om het te veranderen, maar lukt het steeds niet.

Op onbewust niveau kan van alles aanwezig zijn. Het kan zijn dat je iets heel graag wilt, maar op onbewust niveau vindt je dat je het niet verdient. Soms vinden we onszelf niet waardig genoeg of denken we dat we iets niet kunnen. Dit gevoel kan voortkomen uit:

  • onverwerkte emoties die je hebt meegekregen vanaf de conceptie of tijdens de geboorte (van jouw ouders);
  • onzekerheden, neuroses, angsten en verdriet (vanuit jouw leefomgeving);
  • emoties die je door de tijd heen zelf hebt ontwikkeld.

 

Bewust worden van jouw gedachten

De Emotioneel Evenwicht (EE) behandeling maakt je bewust van jouw (vaak negatieve) gedachten over jezelf. Met deze methode leer je stil te staan bij jouw eigen manier van denken over situaties en mensen om ons heen en aandacht te besteden aan jouw eigen gedachten. Door je bewust te worden van jouw gedachten kun je ze een andere wending geven.

Tijdens de behandeling gaan wij samen uitvinden waar en hoe de zwakke energie is ontstaan. Zodoende kun je haar transformeren en loslaten. Hierdoor krijg je ruimte om een nieuw, positief zelfbeeld te integreren. Wij testen alle organen op zwakke plekken totdat er geen zwakke plekken meer zijn. Door de emotie sterk te maken, ontstaat een nieuwe bewustzijnsniveau.

 

Meridiaanpunten

Om in emotioneel evenwicht te geraken, dient eerst alle negatieve energie het lichaam te verlaten. Door behandeling van de meridiaanpunten ontstaat dit evenwicht.

 

Enkele meridiaanpunten:

  • het sleutelbeen is het meridiaanpunt voor de nieren en staat voor angst en onzekerheid;
  • de pink is het meridiaanpunt voor het hart en staat voor gekwetstheid en gebrek aan diepgang;
  • de duim is het meridiaanpunt voor de longen en staat voor verdriet, depressie, obsessie en hoogmoed.

 

Door de meridiaanpunten te tappen of te masseren gaan deze open, waardoor er ruimte ontstaat voor een nieuw, positiever zelfbeeld. Deze techniek wordt je aangeleerd zodat je thuis hiermee verder kunt. De behandeling wordt dus thuis gewoon voortgezet.

 

Werkwijze

Duur: eerste behandeling 2 uur, vervolgbehandeling 1 uur.

Tijdens de vervolgbehandeling bekijken we hoe sterk de verbetering is. Tevens kijken we of er andere emoties naar boven zijn gekomen. Ook de vervolgbehandelingen worden door jezelf thuis voortgezet.

EHBE eerstye hulp bij emoties workshop

Workshop data en lees meer erover