Reiki is een eenvoudige doch effectieve behandelingsmethode, waarbij met handoplegging en symbolen gewerkt wordt. De bedoeling van de behandeling is om blokkades en/of energetische disbalans te corrigeren. Hierdoor verminderen de klachten en in sommige gevallen verdwijnen deze geheel. Reiki wordt gebruikt om de verbinding tussen jezelf en de universele energie te activeren, stimuleren en harmoniseren.

Als we pijn ervaren kan dit een signaal zijn van lichamelijke of geestelijke problemen of een combinatie hiervan. Als pijn een fysieke klacht is en de oorzaak van de pijn ligt in het onderbewustzijn, dan is er sprake van onverwerkte emoties (psychosomatisch). Het zijn onverwerkte emoties die we als fysieke klachten ervaren.

De stoornis op het energetisch niveau kan zijn:

  • karmisch (dit heeft invloed op ons handelen)
  • mentaal (een bepaalde denkwijze of overtuiging)
  • emotioneel (door een ingrijpende of traumatische ervaring )
  • energetisch (door invloeden van buitenaf).

Eindelijk heeft de moderne wetenschap de filosofie dat we omgeven zijn door ongelooflijk levendig Universum dat opgebouwd is door energie bewezen. Deze filosofie maakt al eeuwen deel uit van de Indiase, Tibetaanse en Chinese cultuur.

Werkwijze:

Duur: een Reikibehandeling duurt 1 à 1,5 uur.

Reiki is een methode die ik tevens gebruik tijdens andere behandelingen, zoals massages.