Wat is een Tarotkaart legging en wat kan het voor je betekenen

Met het leggen van Tarotkaart ben ik niet alleen bezig met het voorspellen van wat er gaat gebeuren met je in de komende dagen weken of jaren. Hoewel ik dit wel kan gebruik ik de Tarotkaarten ook op een andere manier. Omdat de kaarten vanuit het nu gelezen worden is een Tarot legging een uitstekend instrument om je bewust te maken van de bewuste, onbewuste blokkades en de rode draad in je leven. De kaarten vertellen je hoe je effectiever kunt handelen in je huidige situatie, en welke delen van je persoonlijkheid en het leven je momenteel verwaarloost die weer invloed hebben op het creëren van de toekomst die jij wilt.

 

De Tarot is dus een uitstekende manier voor het verkrijgen van een frisse kijk op je leven, of op een specifieke situatie. Het kan nieuw licht werpen op

 • oude emotionele problemen,
 • negatieve aspecten van relaties,
 • delen van je leven of persoonlijkheid dat je hebt verwaarloosd,
 • het verkrijgen van meer balans,
 • het nemen van inzichtelijke beslissingen voor de toekomst.

 

Overigens kan de Tarot jou behulpzaam zijn bij problemen of bij het nemen van een beslissing, maar bedenk goed dat de uiteindelijke beslissing alleen door jou genomen kan worden. Je bent en blijft te allen tijde verantwoordelijk voor je eigen gedrag.

 

Een Tarot legging kan gaan over:

 • Werk
 • Familie
 • Financiën
 • Gezondheid
 • Levensdoel
 • Levenspad

 

Hieronder een aantal  moment voorbeelden waarop iemand een ​​Tarot legging kan gebruiken

 • Als je het gevoel hebt vast te zitten in een sleur, of richtingloos te zijn, kan de Tarot legging zeer effectief zijn in het bewust maken van de nieuwe richting (en) die je zou kunnen verkennen of de eventuele onafgemaakte zaken die je in de huidige positie houdt.
 • Bij het starten van een nieuwe fase in je leven – sommige mensen willen graag een Tarot legging vlak voor hun verjaardag of andere belangrijke gebeurtenissen, omdat ze het gevoel hebben dat het een tijd is waarin ze over gaan tot een nieuwe fase in hun leven.De Tarot kan laten zien welke veranderingen eraan komen, welke thema’s belangrijk zullen zijn en welke richting je moet verkennen in het volgende deel van je leven.
 • Bij het starten van een nieuw project – de Tarot legging kan zeer effectief zijn in het in zichtbaar maken welke nieuwe factoren overwogen kunnen worden, welke middelen beschikbaar zijn voor je dat je misschien over het hoofd hebt gezien, en welke kansen je misschien niet hebt overwogen.
 • Als je met een deel van jezelf, je leven en wensen worstelt, is een Tarot legging een effectieve manier om ​​nieuw licht op oude situaties, de aan te pakken situaties in je relaties, je gedrag patronen ten aanzien van bepaalde gebieden in je leven, enz te werpen.
 • Bij het overwegen van een belangrijke beslissing – je moet niet verwachten dat een Tarot legging een ​​beslissing voor je gaat maken. Echter kan een legging de belangrijkste kwesties aan het licht brengen om bewust te worden van de mogelijke gevolgen van bepaalde richtingen, en factoren die niet goed zijn overwogen.
 • Als je meer wilt weten over de gedachten en gedragspatronen over jezelf – een Tarot legging kan je bewuster maken van je eigen persoonlijkheid, de beslissingen die je maakt in het leven, en je interactie met de wereld als geheel. Als je van plan om meer tijd besteden aan een bewuster leven en de manier waarop je leeft, kan een Tarot legging een uitstekend uitgangspunt zijn.

 

Er wordt gebruik gemaakt van de Osho Zen Tarotdeck tijdens een reading

Een tarotdeck dat anders is dan alle andere decks:

 • Het zijn mooi geïllustreerde kaarten die de reading weergeeft
 • De kaarten hebben een totaal andere betekenis dan gewend is bij de traditionele tarotdecks
 •  “De Meester’, met daarop een afbeelding van Osho, is aan het deck toegevoegd” waardoor deze tarotdeck  79 kaarten i.p.v 78 bevat
 • Alle kaarten zijn gebaseerd op de uitspraken, gedachten en ideeën van de Indiase goeroe Osho, vroeger bekend als de Bhagwan

 

De  indeling tussen de grote en de kleine arcana is wel hetzelfde als bij de andere decks.

 

De Osho Zen tarot deck kent geen zwaarden, staven, bokalen en munten. In plaats daarvan : vervangt vuur de staven, water bokalen, wolken  zwaarden en regenbogen munten.