Voice Dialogue is een methode die ontwikkeld is door Hal en Sidra Stone. Voice Dialogue is het communiceren met jouw eigen subpersoonlijkheden. Wij zijn ons er niet van bewust dat we uit verschillende delen bestaan, waardoor we het niet herkennen en er niet naar luisteren.

 Onder subpersoonlijkheden verstaan we alle ikheden die we in ons hebben:

  • de criticus,
  • de pessimist,
  • de drammer,
  • de ouder,
  • de verslaafde,
  • de perfectionist, etc.

 

Door een gesprek met één van onze ikheden aan te gaan, komen wij erachter waarom we bepaald gedrag wel of niet vertonen. Gedurende de dag krijg je te maken met jouw verschillende ikheden:

  • op het werk: de zakelijke ik,
  • thuis: de ouder ik,
  • op de sportclub: de sportieve ik, etc.

 

We bestaan uit positieve en minder positieve delen. Vaak verstoten we de minder positieve delen in onszelf. Het is van belang om te herkennen en te erkennen dat deze minder positieve delen ook een deel van ons zijn en waardoor we de balans in onszelf kunnen herstellen. Vaak voeren we gesprekken in ons hoofd, waardoor we in conflict raken met onszelf. De ene “ik” zegt ja en de andere “ik” zegt nee. De perfectionist heeft de sloddervos nodig om in balans te komen en te zijn. Door met beide delen te gaan praten kom je tot een compromis en in plaats van tegenwerking krijg je samenwerking.

 

Er was eens iemand in mijn praktijk die haar creativiteit maar niet kon laten stromen. Nadat we een gesprek zijn aangegaan met haar creatieve “ik” kwamen we erachter waar en vooral hoe het ontstaan is: de criticus overheerste de creativiteit. We zijn het gesprek aangegaan en na dit gesprek is haar creativiteit gaan stromen. Ze geeft weer cursussen en is gaan schilderen en schrijven.

 

Werkwijze:

Duur: een Voice Dialogue sessie duurt 1 à 3 uur.

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Zou je ook graag contact willen maken met één van jouw ikheden? Maak een afspraak!